tisdag 11 december 2012

KÖTT ÄR FARLIGT!




Såg ni den franska dokumentärfilmen
"Älskade kött"
som sändes
under rubrik "Världen" igår i Kunskapskanalen?

Den handlade om köttindustrin.
Fy fan för den.

Från det att vi hade djur för att det var vårt sätt att leva
blev djurhållningen industrialiserad.

USA producerar majs,
Brasilien producerar soja
och det är det vi ger våra
kor, grisar, får och höns.

Vi importerar protein till våra djur.
Som sedan bajsar och rapar de upp totalt mer än
- i växthusgas räknat-
all fordonstrafik tillsammans.

Och så importerar vi nästan hälften
av det kött vi konsumerar i Sverige.


Om vi sen räknar all den kylburna långtradartrafiken som
transporterar allt köttet...
och vad det kostar att förflytta
all den djurmat som tillverkas
i USA och Brasilien...

Då förstår man att vi är beroende
av olja och gas
för att få kött på bordet. 


För resten så rapade kor inte upp
alls så mycket metangas
medan de åt bara vanligt gräs
som de gör med proteinkäk.

Dricker gör de däremot jämt.
Att producera 1 kilo nötkött kostar 15 000 liter vatten.
Det är vad en människa skulle göra av med
om hen stod i duschen utan paus.
I ett år.

Köttindustrin använder 45 %
av allt sötvatten vi har på jorden.


Sen var det ju det där med hur vi har dem.
Tror du inte att de här grisarna förstår vart de är på väg?
Tror du att de är korkade?

 Nej, men det är vi.

Köttproduktion är inte skadlig i sig,
det är först när man utfodrar med
industrifoder som den blir farlig att äta.

Omega 3 försvinner och byts ut mot Omega 6
som ger hjärt och kärlbesvär, diabetes,
depressioner och demens.
Många cancerformer utvecklas bara
i en obalans mellan omega 3 och 6.
Och det ger fetma. 




Och mycket mer.
Som att det gör livsmedelproduktion i Afrika
helt omöjlig.


What you eat
you are.


MaskRosPigan

Tassa försiktigt.

*




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar